Der kan være mange grunde til at strømmen forsvinder, og det er der, vi kommer ind i billedet. Men der er dog nogle enkelte ting du selv kan undersøge og gøre, inden du ringer efter hjælp.
Hvis du mangler strøm i hele installationen kan det være dit fejlstrømsrelæ (HFI, HPFI), der er slået fra.
Hvis det er tilfældet kan du prøve at slå det til igen. Hvis det stadig slår fra, så prøv at slukke for alle sikringsgrupper og slå så fejlstrømsrelæet til igen. Hvis det ikke slår fra nu, så tænd sikringsgrupperne igen èn efter èn. Relæet vil nu slå fra, når den sikringsgruppe der er fejl på tændes. På denne måde kan det indsnævres hvor der er en fejl og der kan komme strøm på noget af installationen igen.
Prøv så at tage alle brugsgenstande ud af alle stikkontakter på den pågældende sikringsgruppe og tænd for sikringsgruppen igen. Hvis relæet stadig slår fra bør du tilkalde en elektriker.
Hvis du mangler strøm i dele af installationen, kan det være en sikring, der er brændt over eller slået fra.
Hvis din automatsikring er slået fra, så prøv at tage alle brugsgenstande ud af alle stikkontakterne på den pågældende sikringsgruppe, og tænd herefter igen. Slår den stadig fra bør du tilkalde en elektriker. Det er vigtigt at du ikke forsøger at slå den til mange gange, da der derved kan opstå brand i installationen.
Har du almindelige sikringer, kan man ofte se på sikringen, om den er brændt. I enden af sikringen sidder der et farvet stykke blik, som falder ud af sikringen, når den smelter over. Man kan dog ikke være sikker på at dette stykke blik falder ud, hvis sikringen brænder over, så det er en god idè at udskifte sikringerne med nye, for at være på den sikre side. Hvis sikringen brænder over med det samme efter udskiftning, følges samme fremgangsmåde som tidligere forklaret med at tage alle brugsgenstande ud af stikkontakterne